Descobreix l’essència de Santa Tecla a Sitges 

Spread the love

Descobreix la tradició que envolta a la Festa de Santa Tecla en la localitat de Sitges. És una celebració en la qual els nens són els protagonistes en molts dels actes, com, per exemple, els balls populars, els capgrossos, la matinal, entre molts altres. No t’ho perdis, cerca la teva parada més pròxima de BusGarraf

En què consisteix la festivitat 

Aquesta celebració és en honor a un dels compatrons de la parròquia de Sitges, la patrona Santa Tecla. Enguany la Festa Major se celebra del 14 al 25 de setembre i compta amb una programació arrelada a la cultura popular. Arrenca amb la “Trobada de gegants, cabeçuts i dracs petits”, on els més petits participen amb encantadores creacions. Més tard, aquest mateix dia, gaudirem d’una nit de foc, amb el tradicional correfoc, amb les tres colles del Ball de Diables de Sitges, acompanyats dels Diables de les Corts, el Ball de Diables de Torredembarra, els Diables Aristois, el Drac de Ribes i la Dragona de les Roquetes. 

El dia 15, hi haurà una exhibició de balls infantils, entre els quals destaquen el Ball de Bastons, Panderetes, Cintes, Gitanes i Moixiganga de la mà de la Colla Jove de Castellers de Sitges. Posteriorment, també podrem gaudir del popular ball de diables, que finalitzarà amb una encesa especial, ja que és el 25 aniversari de les Colles Infantils de Diables de Sitges. 

En el Mercat vell, del 16 al 20 de setembre, trobarem l’exposició “Del garatge al carrer”, que conté figures festives de la matinal infantil de Santa Tecla. Els següents dies ens ofereix un conjunt de celebracions en honor a Santa Tecla, com l’exposició del pendó i de la imatge de la patrona, el dia 21; l’Encesa dels 21 morterets, repicat de campanes i una processó cívica, el 22. 

Els actes principals tenen lloc el dia 23 de setembre, començant amb 3 matinals infantils: la Matinal de foc, la Matinal gran i la Matinal petita. No podia faltar el solemne ofici concelebrat en honor a Santa Tecla, seguit d’una actuació castellera, el concert de vermut de Santa Tecla i la baixada del pilar. A partir de les 19 h, veurem la processó de Santa Tecla, que desfilarà pels carrers i places de la vila, fins a arribar a l’església parroquial. Finalment, hi haurà un ball final i concerts. 

BusGarraf et porta a Sitges

Desplaça’t, còmodament, fins a Sitges, des de Barcelona, i viu l’essència de Santa Tecla, amb BusGarraf. Pots consultar els horaris de la línia e.16 Sitges – Barcelona, que et deixa en el nucli de la festa, en la nostra pàgina web.

Notícies relacionades

Un viatge a la Ciutadella Ibèrica de Calafell 

Un viatge a la Ciutadella Ibèrica de Calafell 

En els encants de la comarca del Baix Penedès, es troba el municipi de Calafell, el qual amaga un tresor conegut per pocs: la Ciutadella Ibèrica. Si ets un apassionat de la història, vine a experimentar i conèixer com vivien, antigament, els ibers, amb BusGarraf. ...

llegeix més
Viu al màxim les Festes de la Mercè a Barcelona

Viu al màxim les Festes de la Mercè a Barcelona

Per a tot català, l'arribada de setembre és més que el sinònim de temperatures agradables, ja que el comiat d'aquesta època significa l'arribada d'un macrofestival a la Ciutat Comtal. La Festa Major de la Mercè de Barcelona és molt a prop, i, per això, des de...

llegeix més