Història

Fundada a inicis del segle XX, dedicant-se al transport del correu i a viatges des de Pont d’Armentera a Valls.

23 de juny de 1921

Va obtenir l’autorització per a establir un servei públic de viatgers entre Pont de Armentera i Valls (d’anada i tornada).

El trajecte tenia parades no fixes a Santes Creus, Vila-rodona i Alió i van quedar establertes les següents tarifes: Pont de Armentera – Valls 2.50 pessetes; Santes Creus – Valls 2 pessetes; Vila-rodona – Valls 1.5 pessetes; Alió – Valls 0.75 pessetes; Santes Creus – Valls 2 pessetes.

El vehicle amb el qual es va iniciar la prestació d’aquesta línia era un autoòmnibus marca SCAT, amb número de matrícula T-299 capacitat per a 20 persones i amb una velocitat màxima de 12 km/Hora.

Durant aquests anys l’empresa era coneguda com la Hispano Pontorrina.

Principis dels anys setanta

L’empresa va adquirir noves línies de transport regular, com Querol – Valls, Pont de Armentera – Tarragona, Pont de Armentera – Calafell, El Vendrell – Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes – Vilanova i la Geltrú i Vilanova i la Geltrú – Vilafranca del Penedès amb fillola entre Canyelles i Vilanova i la Geltrú.

En aquests anys, l’empresa va canviar la denominació a Transports Monestir, tenint una forta implicació en el transport públic de la comarca.

A la fi dels anys setanta, es van adquirir les línies de Sant Pere de Ribes – Sitges i la línia de barri de Vilanoveta (Sant Pere de Ribes) – Vilanova i la Geltrú.

Principi dels anys noranta

Es van adquirir les línies de les Roquetes – Sitges i de Barcelona i Sitges amb fillola per l’autopista A-16 i prolongació fins a Vilanova i la Geltrú, donant servei a la Costa del Garraf cap a Barcelona i l’aeroport.

Any 2008

L’empresa va aconseguir les certificacions ISO 9001 (Qualitat) i 14001 (Medi ambient) per la seva activitat de transports de viatgers per carretera.

Dos anys més tard, també es va obtenir la certificació en la norma UNE-EN-13816, norma específica per l’activitat de transport de viatgers.

Normes de certificació, totes elles, que han estat renovades en el 2020.

Estiu del 2019

L’empresa trasllada la seva Base del C/ de la Pagesia a Sant Pere de Ribes, a una de nova situada en el Polígon Masia d’en Notari a Vilanova i la Geltrú. Aquesta nova base permet tenir un espai molt més d’acord amb les necessitats operatives de la companyia.

Actualment, opera les línies que connecten:

 • E14 Sant Pere de Ribes- Barcelona
 • E15.1 Vilanova i la Geltrú –Barcelona
 • E15.2 Vilanova-Barcelona
 • E16 Sitges-Barcelona
 • Vilanova i la Geltrú-Roquetes-Sitges-Aeropuerto de Barcelona-Bellvitge
 • Cubelles-Santa Maria-Vilanova i la Geltrú
 • Camils-Cunit
 • Nocturno Barcelona-Vilanova i la Geltrú-Vilafranca del Penedès
 • Vilanova i la Geltrú- Lo Vendrell.
 • Vilanova i la Geltrú-Tarragona.
 • Valls-Calafell.

Novembre de 2019

L’empresa canvia d’accionistes, passant a incorporar-se a Grup Plana.

Per fer aquestes línies, l’empresa compta amb una plantilla de professionals qualificats i una flota moderna.

La nostra missió és crear valor a llarg termini per a la societat i l’empresa, a través dels serveis de mobilitat segura, eficient i de qualitat sent respectuosos amb el medi ambient i assegurances en tots els àmbits.

La visió de la companyia és ser una organització referent i líder en el sector.

Volem oferir el millor i més segur servei possible per a satisfer les necessitats i expectatives dels usuaris i aconseguir i mantenir la seva fidelitat.

Atès el compromís amb el territori, el novembre de 2020, la denominació comercial passa a ser BusGarraf.