Un viatge a la Ciutadella Ibèrica de Calafell 

Spread the love

En els encants de la comarca del Baix Penedès, es troba el municipi de Calafell, el qual amaga un tresor conegut per pocs: la Ciutadella Ibèrica. Si ets un apassionat de la història, vine a experimentar i conèixer com vivien, antigament, els ibers, amb BusGarraf. 

Coneix el passat iber de la localitat

La Ciutadella Ibèrica de Calafell, també coneguda com a poblat ibèric d’Alorda Park o Les Toixoneres, és un jaciment arqueològic dels ibers cossetans, fundat en el s. VI a. C., que a la fi del s. III a. C. va caure sota la conquesta romana, en la Segona Guerra Púnica. Segles més tard, dos grups de recerca de la Universitat de Barcelona han aconseguit reconstruir el recinte fortificat, mitjançant tècniques d’arqueologia experimental.

En aquest complex tindràs l’oportunitat de visitar les cases, nucli important en la vida familiar per als ibers; pujar a les torres de defensa, que són una reproducció d’una torre d’assalt romana; passejar-te per les sitges, magatzems i tallers, que han estat edificats amb minuciosa exactitud; i fins i tot podràs palpar els objectes i materials d’ús quotidià d’aquesta civilització tan antiga.

El recinte està obert tots els mesos de l’any de dimecres a diumenge, tancant, només, en festius concrets. Per a major comoditat, et facilitem la pàgina web oficial on podràs consultar els preus i horaris.

Arriba a Calafell, amb BusGarraf

No et perdis aquesta experiència enriquidora, arriba a la Ciutadella Ibèrica de Calafell d’una forma molt senzilla amb els autocars de BusGarraf. Desplaça’t, còmodament, des de Vilanova i la Geltrú, Valls, Tarragona, Cubelles, Cunit o el Vendrell fins a Calafell, amb les línies Valls – El Vendrell – Calafell i Vilanova i la Geltrú – Tarragona. Recorda que pots consultar en la nostra pàgina web totes les nostres línies i horaris.

Notícies relacionades

Descobreix l’essència de Santa Tecla a Sitges 

Descobreix l’essència de Santa Tecla a Sitges 

Descobreix la tradició que envolta a la Festa de Santa Tecla en la localitat de Sitges. És una celebració en la qual els nens són els protagonistes en molts dels actes, com, per exemple, els balls populars, els capgrossos, la matinal, entre molts altres. No t'ho...

llegeix més
Viu al màxim les Festes de la Mercè a Barcelona

Viu al màxim les Festes de la Mercè a Barcelona

Per a tot català, l'arribada de setembre és més que el sinònim de temperatures agradables, ja que el comiat d'aquesta època significa l'arribada d'un macrofestival a la Ciutat Comtal. La Festa Major de la Mercè de Barcelona és molt a prop, i, per això, des de...

llegeix més