Explora el passat de Sitges

Spread the love

Et proposem un recorregut ple d’història per Sitges, una de les ciutats costaneres més boniques de Catalunya. Aquesta localitat és coneguda pel seu valor cultural i artístic que ha perdurat en les seves avingudes i edificis al llarg dels anys. Per aquest motiu, perdre’t als seus carrers es torna tota una experiència. Diverteix-te investigant, enamora’t de les seves façanes, coneix tota la seva història i gaudeix del teu dia a Sitges, amb les línies regulars de BusGarraf.

Tot el que t’espera a Sitges

Sitges està ple de llocs importants per a la història d’aquesta ciutat. Un d’aquests punts claus és el Museu del Cau Ferrat, situat a la casa-taller del pintor i escriptor Santiago Rusiñol. Aquest lloc conté des de col·leccions modernistes del mateix artista, fins a obres de Ramon Casas, Eric Clarasó, Arcadi Mas i Fondevila, Zuloaga, Picasso entre molts altres.

Una altra ubicació destacable és l’emblemàtic Palau de Maricel, construït per l’artista i enginyer Miquel Utrillo, entre 1910 i 1918, després de l’encàrrec del nord-americà Charles Deering, que després de la seva visita a aquesta ciutat va quedar corprès per la seva gran bellesa. A l’interior d’aquest magnífic edifici podem trobar diferents sales com el Saló d’Or, el Saló Blau, la Sala Capella, la Sala Vaixells i el seu preciós claustre amb unes excel·lents vistes al Mediterrani. Les estades destaquen per les seves esplèndides ornamentacions, on ressalten principalment els elements escultòrics realitzats per Pere Jou i els murals de Josep M. Sert.

També podràs descobrir llocs increïbles passejant pels carrers d’aquesta bella ciutat, com la Casa Bartomeu Carbonell o Casa del Rellotge, realitzada pel mateix arquitecte que va construir la plaça de toros de La Monumental de Barcelona, Ignasi Mas i Morell. Al carrer d’en Bosch et trobaràs amb l’únic tram de l’antiga muralla medieval de la ciutat que queda en peus. Anant per al carrer Barcelona, en direcció contrària a la mar, es pot arribar al carrer d’Angel Vidal on es troba l’obra “Pati Blau”, de l’artista Santiago Rusiñol.

Arriba a Sitges amb BusGarra

BusGarraf et portarà, còmodament, fins a Sitges, perquè puguis submergir-te en la seva bellesa i descobrir tots els racons increïbles que atresora la localitat. Podràs conèixer tots els horaris de les nostres línies regulars e. 16 Sitges – Barcelona i Vilanova i la Geltrú – Roquetes – Sitges –Aeroport – Bellvitge en la nostra pàgina web.

Notícies relacionades