4 nous autocars per al Garraf-Barcelona

Spread the love

BusGarraf trasllada més de 2 milions de passatgers, amb un augment del 10% respecte al 2022

  • Grup Plana ha presentat avui 4 nous autobusos per atendre l’augment de passatgers i reforçar els serveis del Garraf. Suma ja 70 vehicles fent els trajectes del Garraf a Barcelona i en té 600 en total per tots els serveis que realitza.
  • La línia més freqüentada al Garraf és la de Vilanova a Barcelona (Gran Via), que trasllada més de 2.300 passatgers cada dia, seguida de la de Sitges i Sant Pere de Ribes, amb més de 1.800 i 1.500 respectivament.
  • Plana també dona resposta a l’augment de necessitats, com la recent avaria de Renfe de Gavà i està implementant un seguit de millores constants en el servei.

Prop de 10.000 persones agafen cada dia l’autobús de BusGarraf en alguna localitat del Garraf direcció a Barcelona. És un augment del 10% en relació a l’any passat. En alguns moments singulars, com l’avaria de Renfe a Gavà, es va passar a 13.500 passatgers, un augment de prop del 40%, i es van reforçar les línies per poder-hi donar resposta.

Així ho ha destacat avui Josep Albert Vallcorba, president de Grup Plana, en l’acte de presentació de 4 nous autobusos que faran el servei en les línies Garraf-Barcelona. Són ja 70 vehicles a disposició dels passatgers en aquests trajectes “L’any que ve n’incorporarem 4 més i estem fent moltes millores, amb més freqüències de pas i nous serveis (…). Estem darrere de tot el sistema, perquè els usuaris sàpiguen que poden confiar en el transport públic”

El director general de transports, Oriol Martori, ha remarcat que l’aposta de BusGarraf contribueix a connectar el país de la forma “més sostenible, més ràpida i més eficient possible”. Per tant, ha destacat, “que una empresa com Plana faci aquest esforç, sobretot de renovació de la flota amb els autobusos més moderns, és imprescindible i és un exemple perquè puguem tenir el millor transport possible per a tothom”.

La presentació dels nous autobusos s’ha fet a l’esplanada Neàpolis de Vilanova i la Geltrú, la ciutat en què hi ha més usuaris de BusGarraf. L’alcalde de Vilanova, Juan Lluís Ruiz, ha destacat que s’ha afavorit l’accés als hospitals de la comarca, i que hi haurà més serveis en un futur “la millora en la freqüència i els horaris ens permet també tenir més connectivitat amb Vilafranca, amb el Penedès, i amb Tarragona i ens satisfà perquè és una de les demandes que tenim”.

Una flota de més de 600 autocars

Amb els 4 vehicles presentats avui ja són 60 els autobusos que s’han renovat a Grup Plana aquest any. En total, se’n sumaran 100 quan acabi 2023. Ara per ara, l’empresa d’autobusos disposa d’una flota de més de 600 vehicles.

Els 4 presentats avui son de la marca MAN, amplis i confortables, amb la màxima certificació ambiental Euro6, 63 seients, adaptats per persones amb mobilitat reduïda, i amb les més avançades tècniques de seguretat incorporades.

Millores en els serveis

Aquesta temporada iniciada al setembre, BusGarraf ha fet les següents

millores:

  • e15.2. Vilanova i la Geltrú-Diagonal. Passa de 13 a 36 expedicions de dilluns a divendres.
  • Càmping Vilanova Park–Vilanova i la Geltrú–Barcelona. 6 expedicions més.
  • Vilanova i la Geltrú – Tarragona. S’ha ampliat la franja horària i s’han afegit 5 expedicions més per sentit, arribant a les 36 de dilluns a divendres.
  • Cunit – Cubelles – Camils – Vilafranca del Penedès. S’ha ampliat franja horària i s’ha allargat el recorregut de la línia fins a

Vilafranca del Penedès.

  • e14 Sant Pere de Ribes – Barcelona. S’ha ampliat franja horària afegint una expedició d’anada i una de tornada a darrera hora, i per arribar de dilluns a divendres a les 84 expedicions diàries ¡ i tres reforços en hores punta al matí.
  • e15.1 Vilanova i la Geltrú – Barcelona. S’ha ampliat la franja horària afegint una expedició d’anada i una de tornada a darrera hora per arribar de dilluns a divendres a les 124 expedicions diàries.
  • e16 Sitges – Barcelona. S’ha ampliat franja horària afegint una expedició d’anada i una de tornada a darrera hora per poder realitzar de dilluns a divendres 84 expedicions diàries.

Al gener s’ha estrenat una pàgina web mes àgil i de fàcil navegació que millora l’experiència de l’usuari.

Cada any, BusGarraf transporta més de dos milions de viatgers, que suposen més de 100 milions de viatgers-quilòmetre.

Notícies relacionades

Gaudeix del festival Sónar de Barcelona, amb BusGarraf

Gaudeix del festival Sónar de Barcelona, amb BusGarraf

La capital catalana porta, un any més, un dels festivals de música més importants del sector a nivell mundial: el Sónar Barcelona. El festival de música electrònica i art multimèdia s'ha convertit en la cita anual de referència per als amants de l'estil musical. Amb...

llegeix més
Participa en la Pujada a Miramar de Valls, amb BusGarraf

Participa en la Pujada a Miramar de Valls, amb BusGarraf

La Pujada a Miramar és una cursa que es porta organitzant des de 1982 en el municipi de Valls. Es tracta d'una excursió a la muntanya en la qual pots participar de manera competitiva o, simplement, per diversió. Amb BusGarraf pots desplaçar-te fins a Valls, sense...

llegeix més